home koor dirigent concerten foto's vrienden/sponsors

 


Ons koor


Canta Libre is een klein kamerkoor met 16 vaste leden. Ons doel is om met elkaar naar een mooi concert toe te werken in een gezellige sfeer. We vinden het fijn om onszelf te verbeteren en daar werkt onze dirigent ook aan.

We oefenen thuis onze partij, zo kan op de repetitie meer tijd aan de samenzang en interpretatie besteed worden. De dirigent maakt een repetitieschema zodat we precies weten wat er van ons verwacht wordt. Om de muziek thuis te oefenen gebruiken we een computer-programma. De muziekbestanden worden per e-mail verspreid en de partituren op de repetitie uitgereikt.

We repeteren 36 keer per jaar op maandagavond. Een gezelllige avond houden we meestal voor of na de zomervakantie. Alle koorleden brengen iets mee om met elkaar een buffet te maken. Ook de jaarlijkse extra repetitiemiddag of dag wordt met een gezamenlijke lunch of een gezellig etentje afgesloten.

Nieuwe koorleden
Canta Libre kan qua ledenaantal nog tenoren, bassen en alten gebruiken. De sopranen zijn goed vertegenwoordigd. 
Onze leden komen uit Veghel, Eerde, Schijndel, St. Oedenrode, Keldonk, Uden, en Volkel, dus wellicht is het mogelijk om samen te rijden. 
We hebben geen verbintenis met de kerk maar hebben gastvrij onderdak gevonden in het Patronaat, Esdonkstraat 4, Eerde.