|home koor dirigent concerten foto's vrienden/sponsor 

....tot ziens op onze volgende uitvoering..
 

      
       
       > Concerten 2016

       > Concerten 2014

       > Concerten 2013

       > Concerten 2012

       > Concerten 2011

       > Concerten 2010


Wil je op de hoogte gehouden worden van onze komende concerten?
Stuur dan een mailtje naar: secretaris@cantalibre
je wordt dan opgenomen in onze mailinglijst.Valentijnsconcert

Valentijnsconcert Blauwe Kei.Madrigalen op Noordkade

CONCERTEN 2015
Valentijnsconcert | 8 februari 2015 |Theater de Blauwe Kei | Veghel
 

Rond Valentijnsdag presenteerden we ons voorjaarsconcert in het Theater De Blauwe Kei. Wij kozen voor het Grand Café waar we de ongedwongen en intieme sfeer van het concert goed over te kunnen brengen. Een kaarsje en een roosje op de tafels zetten de Valentijnssfeer neer. Tussen de liederen in werden door de koorleden kleine gedichtjes voorgedragen.

Als afwisseling op de gezongen a capella werken, werd accordeonist Tom van Aarle uitgenodigd om enkele stukken te spelen. Tom is een begenadigd en enthousiast musicus.
In het Valentijnsconcert liet hij ons kennismaken de andere kant van de accordeon door een werk te spelen van Biloschizki en een eigen bewerking van de Französische suite nr 4 van J.S. Bach.

Na afloop werd er nog gezellig nagekaart in het Café d'Artiest.

------------------------------------------------------------

Madrigalen van Maarten

Op 17 en 18 oktober zongen we de Madrigalen van Maarten. Een bijzonder mooie compositie van de Nederlandse componist Andries Clement. In deze voorstelling combineerden we de zangkunst met gedichten van de Udense dichter Maarten van den Elzen en exposeerde Genoveef Lukassen haar schilderijen. De Madrigalen van Maarten is een werk dat bestaat uit 10 gedichten die in 2006 op muziek gezet zijn door Andries Clement. Clement, oud directeur van het conservatorium in Tilburg, was ook koordirigent en componeert voornamelijk voor de zangstem. Zijn muziek volgt heel goed de tekst die daardoor een extra lading krijgt. Het concert werd driemaal uitgevoerd op twee totaal verschillende locaties. Zaterdag was de premiére in de ruige zaal Walsmalerij op de Noordkade in Veghel. Zondag zongen we tweemaal in de Kruisherenkapel in Uden. Beide programma's werden op verschillende manieren gepresenteerd, aangepast aan de locatie. Dirigent Esther Barten gaf een korte uitleg van de composities dat met korte fragmenten duidelijk gemaakt werd. Na afloop praatten de gasten met een glaasje in de hand nog gezellig na.